McFermoirFashion18

Hoe onderhoud je een leren dokterstas?

Je wilt natuurlijk dat je nieuwe leren dokterstas zo mooi mogelijk blijft! Eén ding is zeker: een leren dokterstas leeft en wordt vaak nóg mooier naarmate de jaren verstrijken. Toch kun je op een zeer eenvoudige manier je tas onderhouden voor een optimale conditie.

Home

Eenvoudig te onderhouden

Door de hoge kwaliteit en voorbehandeling van het leer is het onderhoud van het leer van onze dokterstassen vrij eenvoudig. Stof en vuiligheid kunt je verwijderen met een licht vochtige doek. Ook na een regenbui kan het geen kwaad dit te doen.

Leer extra soepel houden

Om ervoor te zorgen dat het leer soepel blijft kun je het leer regelmatig inwrijven met lederwas. Kleine krasjes zullen hierdoor verdwijnen. De dokterstas wordt en blijft hierdoor nog mooier. Let wel op dat na aankoop van een dokterstas het leer in het begin nog ietwat kan afgeven. Dit zal na enkele keren gebruik afnemen.

Plantaardig onderhoudsmiddel: Collonil

Vervolgens kan het leer 1 of 2 keer per jaar behandeld worden met een plantaardig onderhoud product zoals Collonil. Dit geldt met name voor de ongeverfde leersoorten. Wij zijn er geen voorstander van om het leer erg intensief te behandelen. Dit kan zelfs averechts werken en ervoor zorgen dat het natuurlijke karakter van het leer verloren gaat.

McFermoir Eco Medium zonder voorvak met ritsvak Charcoal

De meer doorleefde Eco-serie

Bij zorgvuldig gebruik van de tas zal het leer steeds mooier en meer doorleefd worden. Gebruikssporen horen hier uiteraard ook bij en geven de tas een eigen karakter. Wie bijvoorbeeld een dokterstas kiest uit de Eco serie, kiest voor een dokterstas die gaat ‘leven’ en waarop dus ook gebruikssporen te zien zullen zijn.

Winkelwagen
Scroll naar boven