beste formaat dokterstas

Wat is het beste formaat dokterstas?

Elk formaat dokterstas heeft zijn voordelen en nadelen. Uiteraard is het zoeken naar de juiste balans tussen voldoende ruimte en praktisch gebruik. We bieden dokterstassen in alle formaten van mini tot XXL. Maar wat is het beste formaat voor jouw dagelijkse praktijk?

Bijna 80% van de door ons aan huisartsen verkochte visitetassen is van het medium formaat.

Het medium formaat visitetas is onder huisartsen verreweg het meest gebruikt. Voor een huisarts past hier vaak alles in wat er nodig is voor huisbezoeken. Dat het medium formaat favoriet is onder huisartsen blijkt ook uit het succes van onze – in samenwerking met huisartsen ontwikkelde – exclusieve modellen dokterstassen zoals de McFermoir Wout serie.

Het blijkt dat veruit de meeste huisartsen onze mediumformaat tassen als het meest prettig ervaren en dat zij dit formaat ruim genoeg vinden voor de dagelijkse praktijk. De uitrusting kan ook vaak wat beperkter zijn omdat tegenwoordig in veel praktijken ook een spoedtas gereed staat. We kijken naast de inhoud die het NHG adviseert ook naar wat huisartsen in de praktijk meenemen bij het maken van visites.

Large en XL zijn meestal verlostassen

De grote maten dokterstassen worden vaak als verlostassen gebruikt omdat hier meer instrumentarium in past. De grotere tassen zijn uiteraard wat zwaarder. Maar ook hier kan een meer handzaam formaat tas uitkomst bieden voor je essentials tijdens de snellere, kleinere, spoedklussen.

5

Uitvoerig getest in de praktijk

We laten elk nieuw model dokterstas in verschillende formaten en uitvoeringen testen door een panel van huisartsen en verloskundigen. Zo ontwikkelen we tassen die naadloos aansluiten op de wensen en behoeften van de huisarts van vandaag. De meest voorkomende toepassingen per formaat staan in de tabel hieronder beschreven. De werkelijke afmetingen kunnen per tas echter verschillen.

maattabel dokterstassen
dokterstas mini 1

Mini

Less = more. Lekker licht en handzaam. Voor de meest noodzakelijke instrumenten. Handig voor op huisbezoeken waarbij je niet veel spullen nodig hebt. En ook nog modieus!

dokterstas small 1

Small

Een klein en handzaam model, maar iets ruimer dan de mini, waardoor je er naast de meest noodzakelijke instrumenten nog wat extra materialen in kwijt kunt.

dokterstas compact 1

Compact

Handzame en compact ogende visitetas. Zeer geschikt als visitetas. Let op: dit model is vaak wat minder hoog maar ongeveer net zo lang als het medium-formaat. (zie afbeelding)

dokterstas medium 1

Medium

Handzame visitetas en het favoriete formaat van huisartsen. Dit meest verkochte formaat kan tevens als verlostas dienen.

dokterstas large 1

Large

De large modellen zijn ruime visitetassen. En zeer geschikt als verlostas. Dé uitkomst voor als je net wat extra spullen wilt meenemen.

dokterstas xl xxl

XL / XXL

De tassen in de formaten XL en XXL zijn het meest geschikt als zeer ruime verlostas. Veel ruimte, maar ook wat zwaarder.

Winkelwagen
Scroll naar boven