keuzehulp huisarts large

Waar moet je als huisarts op letten bij de aankoop van een dokterstas?


Wij merken dat veel AIOS het lastig vinden om te bepalen wat een goede dokterstas is en waar deze aan moet voldoen. De volgende tips kunnen je helpen bij de aankoop van de juiste dokterstas. Want waar moet een huisarts zoal op letten?

Welke dokterstas past het beste bij jou?

Welk formaat dokterstas past het beste bij jouw dagelijkse praktijk? Wil je graag een extra voorvak om bijv. een iPad in op te bergen? Of kies je voor strak en klassiek zonder voorvak? Wat kun je qua indeling van de dokterstas doen voor optimaal overzicht? Reis je graag met de fiets? Dan kan een dokterstasdrager en/of rugtas uitkomst bieden.

In de regel geldt dat de indeling overzichtelijk moet zijn en de inhoud makkelijk bereikbaar. Daarom moet de dokterstas snel te openen zijn en vervolgens mooi open blijven staan. Zo voorkom je het ongemak van een tas die telkens dichtklapt of inzakt. De tassen van McFermoir voldoen hier in elk geval aan.

McFermoirJeans12

Formaat

Welk formaat visitetas is het beste voor een huisarts? Gelukkig hebben wij een goed beeld van de meest gangbare formaten voor een dokterstas. Dat mag ook wel na meer dan 15 jaar ervaring in het maken en verkopen van dokterstassen.

Wel of geen voorvak?

Alle McFermoir dokterstassen zijn voorzien van een ritsvak aan zowel de buiten- als binnenzijde. Dit is handig voor bijvoorbeeld auto- of fietssleutels of wat andere kleine zaken. Daarnaast kan de tas uitgevoerd zijn met een voorvak.

Vakverdeling

Een veel gehoorde ergernis onder huisartsen is dat de inhoud van hun (oude) dokterstas snel rommelig en onoverzichtelijk wordt. Om dit te voorkomen hebben wij een verstelbare vakverdeling ontwikkeld.

Voor op de fiets

Omdat steeds meer huisartsen visites op de fiets doen kan de meegeleverde schouderriem hierbij ook handig zijn. De tas is echter vaak zo zwaar dat dit voor de langere ritten niet echt comfortabel is.

extra voorvak dokterstas

Extra ruimte voor een iPad of papieren

In de praktijk blijkt een voorvak als zeer handig te worden ervaren om bijvoorbeeld visitepapieren of een iPad in mee te nemen.

verstelbare vakverdeling dokterstas

Een verstelbare vakverdeling

Deze vakverdeling is op maat en naar eigen wens in te delen zodat alle instrumenten overzichtelijk geplaatst kunnen worden. De verstelbare vakverdeling wordt standaard in de McFermoir Wout-serie geleverd maar is ook los verkrijgbaar. De overige McFermoir dokterstassen zijn ook van een uitneembare vakverdeling voorzien maar deze is niet verstelbaar.

strak klassiek dokterstas

Strak & klassiek ontwerp dokterstas

Sommige artsen geven de voorkeur aan een dokterstas zonder voorvak omdat de dokterstas dan wat strakker en klassieker oogt.

bagagedrager dokterstas

Bagagedrager voor de dokterstas

In plaats van de schouderriem kan dan bijvoorbeeld een bagagedragerverbreder worden gebruikt. Deze is zo gemaakt dat de dokterstas met een spin goed vastgezet kan worden zonder dat de tas beschadigd raakt of makkelijk ontvreemd kan worden.

gekleurde tasjes dokterstas

Meer overzicht met transparante tasjes

Maak je dokterstas nog overzichtelijker met een uniek setje van 4 transparante tasjes in 4 verschillende kleuren, speciaal door ons ontwikkeld voor alle kleine en losse zaken die in de dokterstas thuishoren.

rugtassen dokterstas

Rugtassen voor artsen

De doktersrugtassen zijn ontwikkeld door en voor huisartsen. Vanwege een toenemend aantal visites op de fiets komt er ook meer vraag naar dokterstassen die als rugtas gedragen kunnen worden. Ons panel van zorgprofessionals heeft de modellen uitgebreid getest op gebruiksgemak, waardoor de rugtassen zijn voorzien van een ideaal formaat, indeling en comfort.

Bezoek de showroom

Wil je alle mogelijkheden op dokterstassengebied eens in het echt bekijken? Dan ben je van harte welkom om op afspraak een bezoek te brengen aan onze showroom in Maarssen.

Showroom
Winkelwagen
Scroll naar boven