Dokterstassen.nl

Dokterstassen.nl heeft de grootste collectie dokterstassen, visitetassen, verlostassen en spoedtassen van Europa. Dokterstassen.nl is net als het merk McFermoir onderdeel van Multicentive.

We hebben ruim 20 jaar ervaring met het ontwerpen, importeren en distribueren van diverse soorten tassen. Dit doen we zowel voor de Nederlandse als Belgische markt

Een groot gedeelte van de dokterstassen ontwerpen en vervaardigen wij zelf in samenwerking met een aantal tassen-ateliers in Nederland, België en Italië.

Vakmanschap

Al onze visitetassen, verlostassen en spoedtassen zijn één voor één kwaliteitsproducten en het resultaat van ambachtelijk vakmanschap. We maken elke tas met de hand waardoor elke tas uniek is.

Milieuvriendelijk

We zien erop toe dat bij de productie uitsluitend gebruik wordt gemaakt van superieure materialen. Daarnaast hechten we er waarde aan een zo milieuvriendelijke productie van onze materialen.

Praktisch al het leer is om die reden gelooid met plantaardige extracten. Onze leerlooierijen bevinden zich in Europa, waar ze volgens zeer strenge richtlijnen werken. Ze houden hierbij extra rekening met mens en milieu.

Over ons

Keurmerken

Een groot deel van ons leer is zowel plantaardig gelooid als afkomstig van biologische koeien. Dit leer komt uit Duitsland en voldoet aan de volgende keurmerken:

Home
Home
Home

Het Italiaans leer waar wij momenteel mee werken heeft o.a. het Pelle Conciata al Vegetale in Toscana keurmerk. Dit betekent dat het leer plantaardig gelooid is in Toscane.

Geen kinderarbeid

Onze dokterstassen worden in Nederland, België en Italië gemaakt door ateliers waarmee wij nauwe contacten onderhouden. Hierdoor kunnen wij garanderen dat er bij de productie van onze tassen geen kinderarbeid voorkomt.

Over ons

Karakteristiek leer

Elke dokterstas wordt geheel met de hand gemaakt waardoor keer op keer een uniek product ontstaat. Doordat wij met zo natuurlijk mogelijk leer werken kunnen insectenbeten, nekplooien en andere kleine beschadigingen zichtbaar zijn.

Het leer krijgt hierdoor een bijzonder en organisch karakter. Dit draagt bij aan het unieke karakter van ieder exemplaar. Intensiever gebruik van de tas maakt het leer dus alleen maar mooier en soepeler.

Onderhoudstip

Om ervoor te zorgen dat het leer soepel blijft kun je het leer regelmatig inwrijven met lederwas. Kleine krasjes zullen hierdoor verdwijnen. De dokterstas wordt en blijft hierdoor nog mooier. Let wel op dat na aankoop van een dokterstas het leer in het begin nog ietwat kan afgeven. Dit zal na enkele keren gebruik afnemen. Meer onderhoudstips.

Collectie

Elke dokterstas, verlostas, spoedtas, reistas of laptoptas is uniek, duurzaam, praktisch in gebruik en blijft tevens mooi openstaan. De tassen variëren in kleur, ontwerp, type voorvak en materiaal.

Zoek je een dokterstas in een bepaalde kleurencombinatie die we nog niet aanbieden? Het is eventueel mogelijk om in overleg een dokterstas in eigen kleurstelling te laten ontwikkelen.

Showroom

Wil je de dokterstas liever eerst in het echt bekijken om erachter te komen of de tas perfect bij jou past? Je kunt onze tassen op afspraak komen bekijken en ‘voelen’ in onze showroom in Maarssen (provincie Utrecht).

Winkelwagen
Scroll naar boven