Wij merken dat veel AIOS het lastig vinden om te bepalen wat een goede dokterstas is en waar deze aan moet voldoen. De volgende tips kunnen je helpen bij de keuze voor de juiste dokterstas. In de regel geldt dat de inhoud van een dokterstas overzichtelijk moet zijn en makkelijk bereikbaar. Daarom moet een dokterstas snel te openen zijn en vervolgens mooi open blijven staan. Zo voorkom je het ongemak van de dokterstas die telkens dichtklapt of inzakt. 

Formaat
Welk formaat visitetas is het beste voor een huisarts? Gelukkig hebben wij een goed beeld van het meest gangbare formaat dokterstas. Dat mag ook wel na meer dan 15 jaar ervaring in het maken en verkopen van dokterstassen. Bijna 80% van de door ons aan huisartsen verkochte visitetassen is van het medium formaat.

Dat het medium formaat favoriet is blijkt ook uit het succes van onze - in samenwerking met huisartsen ontwikkelde - exclusieve modellen dokterstassen zoals de McFermoir Wout serie. Wij laten onze dokterstassen in verschillende formaten en uitvoeringen door een testpanel van huisartsen testen. Zo ontwikkelen we onze tassen die passen bij de moderne huisarts.

We kijken dus naast de inhoud die het NHG adviseert ook naar wat huisartsen in de praktijk meenemen bij het maken van visites. Het blijkt dat veruit de meeste huisartsen onze mediumformaat tassen als het meest prettig ervaren en dat zij dit formaat ruim genoeg vinden voor de dagelijkse praktijk. De uitrusting kan ook vaak wat beperkter zijn omdat tegenwoordig in veel praktijken ook een spoedtas gereed staat.

Wel of geen voorvak?
Al onze McFermoir dokterstassen zijn voorzien van een ritsvak aan zowel de buiten- als binnenzijde. Dit is handig voor bijvoorbeeld auto- of fietssleutels of wat andere kleine zaken. Daarnaast kan de tas uitgevoerd zijn met een voorvak.

In de praktijk blijkt een voorvak als zeer handig te worden ervaren om bijvoorbeeld visitepapieren of een iPad in mee te nemen. Sommige artsen geven de voorkeur aan een dokterstas zonder voorvak omdat de dokterstas dan wat strakker en klassieker oogt. Het overgrote deel verkiest toch de extra ruimte die een tas met voorvak biedt.

Vakverdeling
Een veel gehoorde ergernis onder huisartsen is dat de inhoud van hun (oude) dokterstas snel rommelig en onoverzichtelijk wordt. Om dit te voorkomen hebben wij een verstelbare vakverdeling ontwikkeld. Deze vakverdeling is op maat en naar eigen wens in te delen zodat alle instrumenten overzichtelijk geplaatst kunnen worden. De verstelbare vakverdeling wordt standaard in de McFermoir Wout-serie geleverd maar is ook los verkrijgbaar.


De overige McFermoir dokterstassen zijn ook van een uitneembare vakverdeling voorzien maar deze is niet verstelbaar. Maak je dokterstas nog overzichtelijker met een uniek setje van 4 transparante tasjes in 4 verschillende kleuren, speciaal door ons ontwikkeld voor alle kleine en losse zaken die in de dokterstas thuishoren.

Schouderriem
Bij bijna al onze dokterstassen wordt een afneembare en verstelbare schouderriem geleverd.

Fiets
Omdat steeds meer huisartsen visites op de fiets doen kan de meegeleverde schouderriem hierbij ook handig zijn. Echter vaak is de tas zo zwaar dat dit voor de langere ritten niet echt comfortabel is. In plaats van de schouderriem kan dan bijvoorbeeld een bagagedragerverbreder worden gebruikt. Deze is zo gemaakt dat de dokterstas met een spin goed vastgezet kan worden zonder dat de tas beschadigd raakt of makkelijk ontvreemd kan worden.

Rugtas
Op verzoek van en in samenwerking met huisartsen hebben wij een aantal doktersrugtassen ontwikkeld. Doordat er steeds meer visites op de fiets worden gedaan kwam er ook meer vraag naar dokterstassen die als rugtas gedragen kunnen worden. Uiteraard is bij het ontwerpen van de modellen gelet op formaat, indeling en comfort en zijn ze uitgebreid getest op gebruiksgemak.
Showroom
Wil je alle mogelijkheden op dokterstassengebied eens in het echt bekijken? Dan ben je van harte welkom om op afspraak een bezoek te brengen aan onze showroom in Maarssen.

DOKTERSASSEN.NL
Abel Tasmanlaan 5
3603 GC MAARSSEN
0346-832104 of 0629434771
info@dokterstassen.nl