Dokterstassen heeft de grootste collectie dokterstassen en verlostassen van Europa. 

Dokterstassen
Dokterstassen.nl is gespecialiseerd in dokterstassen, verlostassen en luxe reistassen. De mensen achter Multicentive, het moederbedrijf van Dokterstassen en eigen merk McFermoir, hebben al ruim 20 jaar ervaring met het ontwerpen, importeren en distribueren van diverse soorten werktassen en promotionele tassen voor de Nederlandse en Belgische markt. Een groot gedeelte van de dokterstassen ontwerpen en vervaardigen wij zelf in samenwerking met een aantal tassen-ateliers in Nederland, België en Italië.


Vakmanschap
Al onze dokterstassen, verlostassen en reistassen zijn één voor één kwaliteitsproducten en het resultaat van ambachtelijk vakmanschap. Elke tas wordt met de hand gemaakt en is daardoor uniek.

Milieuvriendelijk
We zien erop toe dat bij de productie uitsluitend gebruik wordt gemaakt van superieure materialen. Daarnaast hechten we er waarde aan dat deze materialen zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd worden. Praktisch al het leer is om die reden gelooid met plantaardige extracten. Het looien gebeurt bij looierijen in Europa die werken volgens strenge richtlijnen en daarbij rekening houden met mens en milieu.

Video
Bekijk de video van Dokterstassen.nl op Youtube.

Wij verkopen onze gehele collectie spoedtassen ook via Spoedtassen.nl

Keurmerken
Een groot deel van ons leer is zowel plantaardig gelooid als afkomstig van biologische koeien. Dit leer komt uit Duitsland en voldoet aan de volgende keurmerken:

      

Het Italiaans leer waar wij momenteel mee werken heeft o.a. het Pelle Conciata al Vegetale in Toscana keurmerk. Dit betekent dat het leer plantaardig gelooid is in Toscane.

Geen kinderarbeid
Onze dokterstassen worden in Nederland, België en Italië gemaakt door ateliers waarmee wij nauwe contacten onderhouden. Hierdoor kunnen wij garanderen dat er bij de productie van onze tassen geen kinderarbeid voorkomt.

Karakteristiek leer
Elke dokterstas wordt geheel met de hand gemaakt waardoor keer op keer een uniek product ontstaat. Doordat wij met zo natuurlijk mogelijk leer werken kunnen insectenbeten, nekplooien en andere kleine beschadigingen zichtbaar zijn. Het leer krijgt hierdoor een bijzonder en organisch karakter. Dit draagt bij aan het unieke karakter van ieder exemplaar. Hoe meer een dokterstas gebruikt wordt, hoe mooier en soepeler het leer wordt. 

Onderhoudstip
Om ervoor te zorgen dat het leer soepel blijft kun je het leer regelmatig inwrijven met lederwas. Kleine krasjes zullen hierdoor verdwijnen. De dokterstas wordt en blijft hierdoor nog mooier. Let wel op dat na aankoop van een dokterstas het leer in het begin nog ietwat kan afgeven. Dit zal na enkele keren gebruik afnemen.

Collectie
Elke dokterstas, verlostas, spoedtas, reistas of laptoptas is uniek, duurzaam, praktisch in gebruik en blijft tevens mooi openstaan. De tassen variëren in kleur, ontwerp, type voorvak en materiaal. Zoek je een dokterstas in een bepaalde kleurencombinatie die we nog niet aanbieden? Het is eventueel mogelijk om in overleg een dokterstas in eigen kleurstelling te laten ontwikkelen.

Bekijk de collectie

Showroom
Wilt je de dokterstas liever eerst in het echt bekijken om erachter te komen of de tas perfect bij jou past? Je kunt onze tassen op afspraak komen bekijken en 'voelen' in onze showroom in Maarssen (provincie Utrecht). 

MEER INFO