Een dokterstas voor het leven

Een dokterstas mag naast praktisch ook best mooi zijn, vindt ondernemer Maarten Spaaks. Zijn webshop dokterstassen.nl groeit als kool.

Dokterstassen.nl is ontstaan vanuit Multicentive. "Wij importeerden werk tassen voor de Nederlandse en Belgische markt. In de collectie van een van onze leveranciers zat één klassieke dokterstas. We merkten dat er veel vraag was van huisartsen en verloskundigen naar dergelijke tassen. Inmiddels verkopen we in onze webshop zo’n 200 verschillende modellen dokterstassen, die beschikbaar zijn in diverse kleuren, maten en materialen .”   

Praktisch en duurzaam   
Een dokterstas moet makkelijk in gebruik, duurzaam en praktisch zijn , vindt Spaaks . “Onze tassen gaan jaren mee. Bij ons eigen merk McFermoir geven wij bijvoorbeeld levenslang garantie op de sloten die wij gebruiken. Al onze tassen zijn handgemaakt. Hierdoor is elke tas uniek met een eigen uitstraling. Het leer van de tassen komt uit Europa, is zo milieuvriendelijk mogelijk gelooid en wij gebruiken alleen plantaardige kleurstoffen."    

Geen massaproduct   
Om op de hoogte te blijven van de behoefte van de klant, houdt dokterstassen.nl regelmatig een marktonderzoek onder haar doelgroep. “Het is belangrijk om te weten hoe de behoefte van de klant verandert . Is er bijvoorbeeld behoefte aan een extra vak voor de laptop in een dokterstas, dan gaan we kijken hoe we dat in onze ontwerpen kunnen inpassen. Het is ook mogelijk om een tas deels zelf te ontwerpen qua kleur. Door dit element, en het feit dat onze tassen handgemaakt zijn, is het geen massaproduct. We geven de klant de mogelijkheid mee te denken."    

Tassen testen  
Veel van onze nieuwe modellen dokterstassen worden eerst in de praktijk getest. Spaaks: "We vragen dan of een huisarts voor ons een tijdje een nieuw model dokterstas wil testen. Met de feedback gaan we dan weer aan de slag. Dit doen we trouwens met alle informatie die we van gebruikers van onze tassen krijgen. We zijn bijvoorbeeld nu aan het brainstormen over het gebruik van nieuwe materialen gerecyclede brandweerslang of kurk. Ook merken we dat de visitetassen steeds iets kleiner worden. Veel praktijken hebben een speciale spoedtas die bij calamiteiten gebruikt wordt, de visitetas is dan de persoonlijke tas van de arts waar zijn of haar eigen instrumenten in zitten die nodig zijn bij een visite."

Over dokterstassen.nl   
Dokterstassen.nl is een onderdeel van Multicentive en is gespecialiseerd in dokterstassen, verlostassen en reistassen. De onderneming richt zich vooral op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Praktisch alle tassen worden in eigen beheer gemaakt in samenwerking met ateliers in Nederland, België en Italië waar ervaren tassenmakers op ambachtelijke en traditionele wijze de dokterstassen maken. Op afspraak zijn de tassen te bekijken in Maarssen.    

Bron: Medisch Ondernemen